Salade met rucola, walnoten, appel en pijnboompitten

Gepubliceerd op 25 februari 2019 om 23:24

Deze salade kost je een kwartiertje tijd en is verrassend fris, maar tegelijkertijd ook knapperig en smaakvol door de geroosterde pijnboompitten.

Wat moet ik kopen?

Salade:

  • 1 zak rucola (75 gram)
  • 2 zure appels 
  • 80-100 gram gepelde walnoten 
  • handje pijnboompitjes
  • 1  citroen
  • 1 eetlepel suiker (of ahornsiroop)

Dressing:

  • 20 ml olijfolie
  • 20 ml appelazijn
  • 1 eetlepel walnootolie
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 theelepel suiker (of ahornsiroop)
  • 1/2 theelepel mosterd
  • 1 teentje knoflook
  • snufje zout (naar smaak)

Hoe maak ik dat?

Verwarm de oven voor op 160 graden. Leg de walnoten (breek ze eventueel in kleinere stukjes) op een ovenschaal met wat bakpapier en doe ze 5 minuten in de oven. Voeg dan ook de pijnboompitten toe en laat nog 5 minuten mee roosteren. Proef maar even, zo lekker!!

Spoel de rucola af met koud water en doe deze in een schaal. Pers de citroen uit en meng het sap met 1 eetlepel suiker. Snijd dan de appels in kleine stukjes besprenkel deze met het gesuikerde citroensap. Meng ze vervolgens door de rucola. Voeg de noten toe wanneer deze geroosterd zijn en meng goed.

Roer alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar en besprenkel de salade met enkele eetlepels ervan. Yummie!!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.